Vakantie & Recreatie

Caravanverzekering Jouw caravan kan op veel manieren beschadigen. Kortsluiting heeft brand veroorzaakt. Hagel heeft het dak beschadigd. Of vandalen hebben jouw ruiten ingetikt. Met de caravanverzekering kun je schade door dit soort gebeurtenissen verzekeren.

Over het algemeen dekt een caravanverzekering schade aan jouw caravan veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, hagel, vandalisme of diefstal. Je caravan zelf is dus verzekerd. Maar ook spullen in, aan en op jouw caravan. Welke spullen precies verzekerd zijn, lees je in de polisvoorwaarden van je eigen verzekering.

Kies je voor een wettelijke aansprakelijkheidsdekking? Dan vergoedt de verzekeraar de schade waarvoor je aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld als je schade met jouw caravan aan anderen veroorzaakt. Let op: je bent alleen gedekt als de caravan is losgekoppeld van jouw auto. Is de caravan aan je auto vastgekoppeld? Dan is schade aan anderen gedekt onder de verplichte wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) van de auto.

Gaat het om blikschade of kapotte spullen? Dan is sprake van materiële schade. De afhandeling van dit soort schade kost meestal weinig moeite.

Zijn er doden of gewonden in het spel? Er is dan letselschade. Het is dan erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld. Het kan gaan om gevoelige en ingewikkelde situaties. Hierdoor kunnen de schadebehandeling en -vergoeding langer duren. Hoe groot de schade van een slachtoffer is, kun je meestal pas goed beoordelen als het slachtoffer (vrijwel) is genezen. Schade die je met opzet hebt veroorzaakt, wordt nooit vergoed. Voor de caravanverzekering geldt soms een eigen risico.
Reis en/of Annulering Schade kan op heel veel manieren ontstaan. Maar ook op heel veel plaatsen. Met de reis- en annuleringsverzekering ben je verzekerd voor schade die jij en je gezin tijdens een reis kunnen oplopen.

Over het algemeen dekt een reis- en annuleringsverzekering schade die jij en je gezin tijdens jullie reis lijden. Soms wordt een reis- en annuleringsverzekering per persoon gesloten. Vraag bij het afsluiten van de verzekering na of deze dekking biedt voor het hele gezin of reisgezelschap.

Gaat het om kapotte spullen? Dan is sprake van materiële schade. De afhandeling van dit soort schade kost meestal weinig moeite.

Zijn er doden of gewonden in het spel? Er is dan letselschade. Het is dan erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld. Het kan gaan om gevoelige en ingewikkelde situaties. Hierdoor kunnen de schadebehandeling en -vergoeding langer duren. Hoe groot de schade van een slachtoffer is, kun je meestal pas goed beoordelen als het slachtoffer (vrijwel) is genezen.

In veel landen is een medische behandeling veel duurder dan in Nederland. Raak je gewond of word je ziek op reis? Dan vergoedt je basis zorgverzekering de kosten tot het bedrag dat je behandeling in Nederland zou kosten. Het bedrag boven deze kosten kan dan worden vergoed door een aanvullende zorgverzekering of de reisverzekering als je op de polis een dekking voor medische kosten hebt afgesloten.

Je kunt door een bepaalde gebeurtenis niet op reis. Dan zorgt de verzekeraar ervoor dat je de kosten van de annulering van de reis terugkrijgt. De meeste annuleringsverzekeringen vergoeden ook de annuleringskosten als je jouw reis tussentijds moet afbreken, bijvoorbeeld omdat een familielid ernstig ziek is geworden of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Of een deel hiervan.

In je polisvoorwaarden lees je precies wat geldige redenen zijn om de reis te annuleren. Rampen of calamiteiten vallen vaak niet onder de annuleringsverzekering. Het Calamiteitenfonds vergoedt soms de schade, of een deel hiervan. Veel mensen combineren de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Voor de verzekering geldt soms een eigen risico. Schade die je met opzet hebt veroorzaakt, wordt nooit vergoed.
Pleziervaartuigen Als je een boot hebt, is het belangrijk om deze goed te verzekeren. Je boot kan beschadigen of worden gestolen. Maar het is ook belangrijk om je te verzekeren voor schade die je aan anderen veroorzaakt met jouw vaartuig. Daarvoor is de pleziervaartuigverzekering. Over het algemeen heb je bij een pleziervaartuigverzekering de volgende keuzes:
  • Je verzekert alleen de wettelijke aansprakelijkheid voor schade die je aan anderen kunt veroorzaken met jouw vaartuig.
  • Je verzekert ook jouw vaartuig zelf. Dat doe je WA-casco.
Ik wil graag meer weten

Contact opnemen met ons

Benieuwd wat wij voor je kunnen doen? 
Neem dan contact met ons op.Contact opnemen
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.