Hypotheek afsluiten

Een hypotheek is een lening waarmee je een huis koopt of een verbouwing/verduurzaming financiert. 

Sta je op het punt een huis te kopen, wil je jouw hypotheek verhogen voor een verbouwing/verduurzaming of wil jij je hypotheek oversluiten? Wij helpen je graag.
Welke hypotheekvormen zijn er? We leggen je uit welke verschillende hypotheekvormen er zijn. Onze adviseurs adviseren je wat het beste bij je past.
1 Lineaire hypotheek. Het bruto termijnbedrag neemt af gedurende de looptijd. De lening wordt in gelijke stappen afgelost, waarbij de uitstaande schuld in constant tempo afneemt. De hypotheek wordt naarmate de looptijd vordert goedkoper.
2 Annuïteitenhypotheek. Het bruto termijnbedrag is gedurende de gehele looptijd hetzelfde bij een gelijkblijvende rente. Naarmate de looptijd vordert verandert de verhouding aflossing: rente in het termijnbedrag (in het begin veel rente / later meer aflossing).
3 Aflossingsvrije hypotheek.Een hypotheek waarbij de geldnemer zelf bepaalt hoe hij de lening aan het einde van de looptijd aflost. In de hypotheekovereenkomst is hier niet over opgesteld. In de meeste gevallen wordt de aflossingsvrije hypotheek afgelost uit verkoop van de woning.
4 Spaarhypotheek. Een hypotheek waarbij de geldnemer tijdens de looptijd niet aflost. Aan het einde van de looptijd, of bij tussentijds overlijden wordt de hypotheek ingelost. Dit geschiedt door uitkering van de spaarverzekering, of het vrijvallen van de bankspaarrekening. Dit product wordt niet meer aangeboden voor nieuwe hypotheken.
5 Beleggingshypotheek. Een hypotheek waarbij de tijdens de looptijd niet aflost. Aan het einde van de looptijd, of bij tussentijds overlijden wordt de hypotheek ingelost. Dit geschiedt door uitkering van de beleggingsverzekering, of het vrijvallen van de levensverzekering. Dit product wordt niet meer aangeboden voor nieuwe hypotheken.
Waarom een hypotheek afsluiten via Blokweg? Wij begrijpen als geen ander dat een hypotheek afsluiten spannend kan zijn. Het gaat om veel geld en het is niet iets wat je dagelijks doet. Bij Blokweg hebben we hypotheekadviseurs in dienst met veel ervaring. Onze adviseur is betrokken vanaf het adviesgesprek en begeleidt je tijdens het hele proces. Je wordt hierin volledig ontzorgd. De adviseur bespreekt met jou de wensen en is altijd bereikbaar voor vragen. Ook in het weekend.
Wat wij voor je doen:
  • Onderzoeken persoonlijke situatie
  • Advies geven over de best passende financiële oplossing
  • Zoeken naar een aanbieder die bij jou past
  • Contract verzorgen 
  • Afwikkelen hypotheek
Kosten hypotheek.We maken graag een hypotheekberekening voor je. Dan heb je een idee wat de hypotheek je gaat kosten en wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen. We bespreken dit het liefst telefonisch via 088 050 1800.
Bel nu
Je betaalt in ieder geval elke maand hypotheekrente. Daarnaast betaal je in de meeste gevallen aflossing om het hypotheekbedrag terug te betalen.

Naast de kosten voor rente en aflossing zijn er meer maandelijkse kosten voor je huis/hypotheek. Denk hierbij aan inboedel- en opstalverzekering, gemeentelijke belastingen/heffingen, onroerend zaak- en waterschapsbelasting. Mogelijk is er ook nog een bijdrage aan de VvE (Vereniging van Eigenaars). Daarnaast de bekende lasten zoals gas, water, elektriciteit en onderhoud.

Blokweg Financieel Adviseurs rekent een vaste prijs vanaf € 2.500,- voor de combinatie van advies- en bemiddelingskosten. 


Vrijblijvend hypotheekgesprek? Laat je gegevens achter

Hypotheek berekenen

Benieuwd naar je maandlasten?
We helpen je graag! Contact opnemen
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.