Veelgestelde vragen
We proberen in al onze communicatie zo helder mogelijk uit te leggen hoe we werken en wat de producten en diensten inhouden. Het kan natuurlijk zijn dat je vraag nog niet beantwoord is. We hebben de meest gestelde vragen over particulier financieren, zakelijk financieren en verzekeren voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan telefonisch contact met ons op of mail ons. We helpen je graag!

Financieren

Kan ik boetevrij vervroegd aflossen?

Ja zeker, dat is in bijna alle gevallen mogelijk. Vraag ons naar de voorwaarden.

Kan ik geld lenen met een lopende negatieve BKR codering?

Nee, helaas zijn er geen mogelijkheden om geld te lenen met een lopende negatieve BKR codering. De kredietverstrekkers vinden dit risico te groot.

Een negatieve BKR codering uit het verleden met een herstelcode wil de bank wel in behandeling nemen.

Hoe lang blijft een negatieve BKR codering zichtbaar?

Vijf jaar nadat je de lening hebt ingelost verdwijnt de negatieve codering van BKR.

Hoelang duurt het voordat de financiering geregeld is?

Dit hangt van verschillende factoren af. Als wij de benodigde documenten op korte termijn ontvangen dan kunnen we in de meeste gevallen snel schakelen met de bank. Meestal duurt het tussen de 2 en 5 dagen voordat de financiering wordt uitbetaald.

Welke documenten hebben jullie nodig om een financiering te regelen?

In ieder geval een kopie van je paspoort en/of identiteitskaart, een geldig rijbewijs, bankafschrift(en) en een recente loonstrook of uitkering specificatie. Als je een partner hebt dan hebben we deze informatie ook van je partner nodig. Soms vraagt de bank extra documenten op zoals bijvoorbeeld een arbeidscontract of extra loonstroken.

Kan ik geld lenen met een uitkering?

Ja, in sommige gevallen kan je geld lenen met een uitkering. Een vast inkomen vanuit je uitkering vergroot de kans dat je geld kan lenen. Daarnaast dient de uitkering uitgekeerd te worden tijdens de hele looptijd van de lening.

Helaas zijn er met een WW uitkering geen mogelijkheden vanwege de maximale duur van 24 maanden. Daarnaast is een bijstandsuitkering (WWB) niet haalbaar omdat hier geen ruimte is om een lening af te sluiten.

Heb ik een vast contract nodig om te financieren?

Nee, je kunt ook met een tijdelijk contract, uitzendcontract (fase B en C) en uitkering een lening afsluiten. Vraag naar de voorwaarden.

Hoe kan ik een financieringsaanvraag doen?

Door je gegevens achter te laten via deze link of te bellen naar 088 050 1800.

Hoe oud moet ik zijn om te financieren?

De minimale leeftijd om een financiering af te sluiten is 18 jaar.

Wat is een persoonlijke lening?

De meest gebruikte leningsvorm voor een auto is een persoonlijke lening. Je weet met deze leningsvorm precies waar je aan toe bent. Je betaalt namelijk iedere maand een vast bedrag voor de rente en de aflossing. Meer informatie

Wat is private lease?

Dit is een huurconstructie. Als particulier rijd je een nieuwe auto, met een vooraf aantal afgesproken kilometers, tegen een vast maandbedrag. Alle overige kosten die je hebt zoals de verzekering, wegenbelasting en onderhoud zijn bij de prijs inbegrepen. Je betaalt alleen de benzine. Nadat je contract afloopt lever je de auto weer in.

Kan ik de auto verkopen als de lening nog loopt?

Dat ligt eraan. Staat de auto als onderpand op het contract? Dan moet je eerst de lening ingelost hebben. Is de lening zonder onderpand? Dan kan je de auto gewoon verkopen. Als je vragen hebt dan kun je ons bellen.

Verzekeren

Hoe zeg ik mijn verzekering bij jullie op?

Stuur dan een verzoek tot opzegging met je naam, postcode en kenteken toe naar
info@blokweg.nl of per app naar 06 2761 7051.

Indien je de auto verkocht heb:
Stuur dan de vrijwaring toe naar info@blokweg.nl of per app naar 06 2761 7051.

Hoe meld ik een schade?

Je kunt het beste direct bellen naar onze schadeadviseurs. Zij helpen je graag persoonlijk zodat je zo snel mogelijk je schade betaald krijgt.

Welk voordeel heb ik als ik mijn financiering en verzekering bij jullie regel?

In veel gevallen is de auto onderpand van de bank, waardoor bij een totaalverlies van de auto je geen auto meer hebt maar nog wel een restschuld. Door een passende autoverzekering voorkom je deze nare situatie.

Kan de verzekering meteen ingaan?

Ja zeker, als je belt naar 088 050 1800 kunnen we direct een premieberekening maken en je verzekering in laten gaan.

Hoe toon ik mijn schadevrije jaren aan?

In Nederland worden schadevrije jaren geregistreerd in het Roy-Data systeem. Nadat een autoverzekering is beëindigd worden je schadevrije jaren in dit systeem vrijgegeven zodat de nieuwe verzekeraar deze in gebruik kan nemen.

Indien je een lease auto van de zaak hebt gereden kunnen wij er ook voor zorgen dat je deze schadevrije jaren mag gebruiken als wij een lease verklaring krijgen.

Indien je een auto verzekering in het buitenland hebt gehad kunnen wij er ook voor zorgen dat je deze kan gebruiken als wij een buitenlandse verklaring van je schadevrije jaren ontvangen.

Hoeveel schadevrije jaren heb ik?

Dit staat aangegeven op de polis van je huidige autoverzekering. Als het je eerste verzekering is dan zijn het 0 schadevrije jaren.

Welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

De meest gekozen aanvullende verzekeringen zijn:
- Pechhulpverzekering
- Schade inzittendenverzekering
- Nieuwwaarde of aanschafwaarderegeling

Informeer bij de adviseurs naar de voorwaarden.

Welke dekking past bij mij?

Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Om je alvast een beeld te geven:

De meeste autobezitters met een auto van:

  • 0 tot 7 jaar oud kiezen meestal WA + Casco Allrisk
  • 7 tot 10 jaar oud kiezen meestal WA + Casco Beperkt
  • 10 jaar of ouder kiezen meestal alleen voor WA

Welke dekkingen zijn er?

Je kunt kiezen uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + beperkt casco & WA + volledig casco (Allrisk). Met WA ben je verzekerd voor schade aan anderen. Met WA + beperkt casco ben je naast de wettelijke aansprakelijkheid voor een deel verzekerd tegen schade aan je eigen auto. Denk hierbij aan diefstal, ruit-, brand- en stormschade. Met WA + volledig casco ben je naast de wettelijke aansprakelijkheid verzekerd voor schade aan je eigen auto, dus ruit-, brand-, stormschade, diefstal maar ook voor schade door een aanrijding.

Hoe kan ik een verzekering afsluiten?

Door te bellen naar 088 050 1800 of gebruik te maken van het volgende formulier: verzekering afsluiten

Kan ik mijn auto ook verzekeren bij jullie?

Ja zeker, je kunt het beste even bellen naar onze verzekeringsafdeling: 088 050 1800 keuze 2. Zij kunnen je dan helpen met een passend advies.

Hypotheken

Wat is de huidige rente?

Neem contact op met een van onze adviseurs. Dan worden de rentes van de verschillende hypotheekverstrekkers voor je vergeleken.

Kan ik een hypotheek afsluiten zonder vast contract?

Ja zeker, je kan een hypotheek afsluiten met een tijdelijk contract. Je hebt dan wel een intentieverklaring nodig. Wil je meer weten over jouw mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. 

Kan ik een hypotheek afsluiten als ik met pensioen ga?

Ja zeker, de hypotheekverstrekker beoordeelt je aanvraag dan op basis van je AOW, pensioenrechten en lijfrente. Als je over minder dan 10 jaar met pensioen gaat, dan houdt de hypotheekverstrekker al rekening met de hoogte van je toekomstige pensioen bij het berekenen van je maximale hypotheek.

Kan ik een hypotheek afsluiten met een negatieve BKR-registratie?

Nee, helaas zijn er geen mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten met een negatieve BKR-registratie. Beëindigde kredieten met een achterstand blijven 5 jaar staan. Daarna kan je opnieuw een aanvraag doen.

Kan ik een hypotheek afsluiten met een studieschuld?

Ja, je kan een hypotheek afsluiten met een studieschuld. Hoe zwaar je studieschuld meegerekend wordt in de maximale hypotheek hangt af van het stelsel waaronder je gestudeerd hebt. In het oude stelsel tellen zwaarder mee dan in het nieuwe stelsel. In het oude stelsel moest je namelijk je schuld in 15 jaar aflossen. Zit je in het nieuwe stelsel (begonnen met studeren na 1 september 2015) dan telt dit minder zwaar mee. Je mag de lening namelijk in 35 jaar terugbetalen.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

Een hypotheek met NHG kun je afsluiten tot €355.000,- (in 2022) Voor energiebesparende voorzieningen is het mogelijk om zelfs tot € 376.300 te lenen. Sluit je een hypotheek af met NHG, dan weet je zeker dat hij bij je inkomen past. Je kunt NHG afsluiten bij de aankoop van een huis, voor de kosten van een verbouwing of bij energiebesparende maatregelen. Je krijgt korting op de hypotheekrente. Als je de woning buiten je schuld moet verkopen met een restschuld, dan wordt de restschuld in een aantal gevallen kwijt gescholden. Denk hierbij aan het overlijden van een partner, beëindiging van je relatie, daling van je inkomen, of verhuizen met een restschuld.

Welke documenten heb ik nodig als ik een hypotheek wil afsluiten?

Om een hypotheek af te sluiten heeft de hypotheekverstrekker verschillende gegevens van je nodig, zoals:
- Recente loonstroken
- Werkgeversverklaring / Inkomensverklaring bij zelfstandig ondernemers
- Kopie legitimatiebewijzen
- Gegevens huidige hypotheek
- Taxatierapport voor de waardebepaling van de woning
- Bankafschrift
- Overzicht van eventuele andere leningen
- Koopovereenkomst
- Opgave van verbouwingskosten

Als je een partner hebt dan zijn bovenstaande documenten van beide nodig.

Meer weten? Neem dan contact op met één van onze hypotheekadviseurs via 088 050 1800.

Welke hypotheekvormen zijn er?

Er zijn verschillende hypotheekvormen waaruit je kan kiezen als je een nieuwe hypotheek afsluit:
- Lineaire hypotheek
- Annuïteiten hypotheek
- Aflossingsvrije hypotheek

Deze vormen worden niet meer aangeboden bij nieuwe hypotheken, maar zijn nog wel bestaande hypotheekvormen:
- Spaarhypotheek
- Beleggingshypotheek

Kan ik beter kiezen voor een korte of lange rentevaste periode?

Over het algemeen geldt hoe langer de rentevaste periode hoe hoger het rentepercentage. De maandlasten zijn in dat geval hoger. Je hebt echter wel zekerheid over het bedrag dat je voor een lange periode moet betalen en loopt minder risico als bij een kortere rentevaste periode. Samen kunnen we de verschillende scenario’s met je bekijken en adviseren wat het beste bij jullie situatie past.

Welke kosten komen er kijken bij het afsluiten/oversluiten/verhogen van een hypotheek?

We maken graag een hypotheekberekening voor je. Dan heb je een idee wat de hypotheek je gaat kosten en wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen. We bespreken dit het liefst telefonisch via 088 050 1800.

Je betaalt in ieder geval elke maand hypotheekrente. Daarnaast betaal je in de meeste gevallen aflossing om het hypotheekbedrag terug te betalen.

Naast de kosten voor rente en aflossing zijn er meer maandelijkse kosten voor je huis/hypotheek. Denk hierbij aan inboedel- en opstalverzekering, gemeentelijke belastingen/heffingen, onroerend zaak- en waterschapsbelasting. Mogelijk is er ook nog een bijdrage aan de VvE (Vereniging van Eigenaars). Daarnaast de bekende lasten zoals gas, water, elektriciteit en onderhoud.

Advies- en bemiddelingskosten van Blokweg zijn  € 2.500,-:
Onderzoeken persoonlijke situatie
Advies geven over de best passende financiële oplossing
Zoeken naar een aanbieder die bij jou past
Contract verzorgen
Afwikkelen hypotheek

De taxatiekosten zijn circa € 750,- en de notariskosten zijn circa € 750,- voor een hypotheekakte en circa € 750,- voor een leveringsakte.

Waarvoor kan ik mijn hypotheek verhogen?

Er zijn verschillende redenen om je hypotheek te verhogen, zoals:
- verbouwing
- verduurzaming
- gebruik van de overwaarde voor andere doeleinden

Onze hypotheekadviseurs helpen je graag.

Wanneer is het verstandig om je hypotheek over te sluiten?

Als je daar financieel voordeel uithaalt. Bij het oversluiten van een hypotheek komen ook kosten kijken, zoals een eventuele boeterente en afsluitkosten voor je nieuwe hypotheek. Als je die kosten weer terugverdient dan is het zeker zinvol. Wil je hulp bij het maken van deze berekening? Onze adviseurs helpen je graag.

Wat houdt het oversluiten van een hypotheek in?

Wanneer je jouw hypotheek oversluit, dan los je jouw huidige hypotheek vervroegd af en sluit je een nieuwe hypotheek bij een andere hypotheekverstrekker.

Hoe kan ik een hypotheekaanvraag doen?

Door te bellen naar 088 050 1800. Onze hypotheekadviseurs staan je graag te woord.

Financial Lease

Wat is een slottermijn?

Een slottermijn is een restantbedrag waar je niet over aflost. Hierdoor valt het maandbedrag lager uit.

Is versneld inlossen mogelijk?

Ja, versneld inlossen behoort tot de mogelijkheden. Bel 088 050 1800 voor meer informatie.

Ben ik eigenaar van de auto?

Na het sluiten van het contract ben je direct economisch eigenaar van de auto. Totdat de auto is afbetaald blijft de financieringsmaatschappij juridisch eigenaar. De auto staat namelijk als onderpand op het contract.

Welke informatie hebben jullie van mij nodig?

Een kamer van koophandel nummer en de autogegevens zijn in eerste instantie voldoende. Na je akkoord hebben we een kopie van je rijbewijs en bankpas nodig.

Kan ik de BTW meefinancieren?

Dit is alleen mogelijk als je niet btw-plichtig bent. In alle andere gevallen zijn daar geen mogelijkheden voor.

Wat is het verschil tussen een marge en btw auto?

Over een BTW auto is de BTW nog niet betaald. Dit betaal je als ondernemer in eerste instantie zelf maar kan je terugvorderen bij de belastingdienst.

Bij een marge auto is de BTW wel al betaald door een particulier en daarom is een marge auto vrij van BTW. Je hoeft dus als ondernemer niets voor te schieten, maar het BTW voordeel valt wel weg en belasting is niet meer terug te vorderen.

Kan ik als startend ondernemer financieren?

Ja zeker, je hoeft geen jaarcijfers te overhandigen om een financial lease te kunnen afsluiten. Vaak is wel een aanbetaling vereist. Vraag naar de voorwaarden.

Wanneer kom ik in aanmerking voor Financial Lease?

Als je ingeschreven bent bij Kamer van Koophandel dan kom je in aanmerking voor Financial Lease. Na een aanvraag beoordeelt de bank de exacte mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen financial lease en operational lease?

Bij financial lease ben je direct economisch eigenaar van de auto en bij operational lease huur je de auto van de leasemaatschappij. Bij operational lease is de leasemaatschappij verantwoordelijk voor de verzekering, onderhoud en wegenbelasting en bij financial lease regel je dit zelf.

Wil je eigenaar worden van de auto kies dan voor financial lease, als je liever volledig wordt ontzorgd dan is operational lease een goede optie.

Wat is financial lease?

Financial Lease is bedoeld voor ondernemers die een auto willen kopen met behulp van een financiering. Je koopt de auto en betaalt deze terug in termijnen. Je bent wel direct economisch eigenaar. Het is de meest populaire manier van financieren bij ondernemers.

Staat je vraag er niet tussen?

Wij helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen. Contact opnemen
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.