Persoonlijke lening

De meest gebruikte leningsvorm voor de financiering van een grotere aankoop (zoals een auto) is een persoonlijke lening, ook wel aflopend krediet. Deze leningsvorm is populair omdat het veel zekerheid biedt. Je weet namelijk met deze lening precies waar je aan toe bent omdat de looptijd, de rente en het maandbedrag vaststaat. Als je vervroegd wilt aflossen dan is dat mogelijk bij deze leningsvorm. In de meeste gevallen kan dit kosteloos. In een enkel geval wordt er maximaal 1% boete gerekend van het openstaande bedrag. Dus stel dat er nog €5000,- openstaat op het moment dat je wilt inlossen dan kan het zijn dat je €50,- boete moet betalen. De adviseurs vertellen je wat de voorwaarden zijn per bank.
De voordelen van een persoonlijke lening
 • Je ontvangt het geld in één keer op je rekening
 • Er geldt een vaste looptijd
 • Je betaalt een vast maandbedrag 
 • De rente staat vast gedurende de looptijd 
De nadelen van een persoonlijke lening
 1. Afgeloste bedragen kunnen niet meer opgenomen worden
 2. Bij sommige banken kan je de lening niet boetevrij vervroegd inlossen. Je betaalt een maximale boete van 1% over het uitstaand saldo. Dus stel dat er nog €5000,- openstaat en je wilt het bedrag in één keer aflossen. Dan betaal je €50,- “boete”.
Huurkoop Voor huurkoop gelden dezelfde regels als voor een persoonlijke lening / aflopend krediet, alleen wordt de geldlener pas eigenaar van het object als de lening is ingelost. De lening is namelijk verbonden met het onderpand. Doordat de bank meer zekerheid heeft dat het geld wordt terugbetaald is het rentetarief in de meeste gevallen lager. Een nadeel is dat het product teruggevorderd wordt als er niet betaald wordt.
Doorlopend krediet Een doorlopend krediet is een flexibele lening. De geldlener en de kredietverstrekker spreken samen een kredietlimiet af. Ingeloste bedragen mogen tot aan het kredietlimiet weer opgenomen worden. Over het opgenomen geld betaal je rente en aflossing. Het is een interessante leningsvorm voor als je meer verwacht nodig te hebben dan vooraf gedacht.
De voordelen van een doorlopend krediet
 • Je ontvangt het geld in één keer op je rekening
 • Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag
 • Geheel of gedeeltelijk extra aflossen zonder kosten
 • Je kunt afgeloste bedragen weer opnemen
Rekenvoorbeeld:
Totale kredietbedrag Termijnbedrag JKP Duur kredietovereenkomst Totale door consument te betalen bedrag
€10.000,- €210,- 9,99% 60 maanden €12.619,-
€20.000,- €399,- 7,50% 60 maanden €23.940,-
De nadelen van een doorlopend krediet
 1. Je lost minder snel af doordat je geld weer kan opnemen.
 2. De rente is variabel en kan dus tijdens de looptijd van de lening stijgen.

Hoeveel wil je financieren?

,-per maand Gratis voorstel

Benieuwd naar je maandlasten?

Wij maken graag een berekening
voor je. Contact opnemen
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.