Je huis verbouwen

Meer ruimte in je huis door een uitbouw. Grotere kamers door een dakkapel. Je tuin upgraden en een mooie overkapping neerzetten, zodat je ook bij slecht weer van je tuin kunt genieten. Een moderne keuken en badkamer met de nieuwste snufjes. Dit soort aanpassingen van je woning dragen bij aan je woongenot.
Je huis verduurzamen Investeer in je woning en maak hem toekomstbestendig. Daarbij is het ook voor je portemonnee aantrekkelijk. Bij verduurzaming kun je bijvoorbeeld denken aan isolatie van muren, vloeren en daken, isolerend glas, zonnepanelen en warmtepompen. Om een idee te krijgen wat er voor jouw huis mogelijk is kun je eens kijken op www.verbeterjehuis.nl. De overheid helpt je ook een handje door subsidie te geven op dit soort maatregelen. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste subsidieregelingen.
De kosten van verhoging van je hypotheek Aan het verhogen van je hypotheek zitten kosten verbonden.
1 Taxatiekosten Bij een verbouwing is een taxatie een eis van de geldverstrekker, zodat zij weten wat het risico is ten opzichte van de hoogte van de hypotheek. In het taxatierapport moet blijken wat de waarde voor en na verbouwing is en er moet omschreven staan wat je exact gaat verbouwen en voor welke kosten. Onze adviseurs regelen de taxatie samen met jou. De taxatiekosten zijn circa € 750,-.
2 Notariskosten Bij verhoging van je hypotheek hoef je alleen naar de notaris als het bedrag van inschrijving van je huidige hypotheek niet voldoende is. Als je niet naar de notaris hoeft is er spraken van een onderhandse verhoging. Als je wel naar de notaris moet zijn de kosten voor een hypotheekakte circa € 750,-.
3 Advies- en bemiddelingskosten
De advies- en bemiddelingskosten zijn € 2.500,-.
  • Onderzoeken persoonlijke situatie
  • Advies geven over de best passende financiële oplossing
  • Zoeken naar een aanbieder die bij jou past
  • Contract verzorgen 
  • Afwikkelen hypotheek
Fiscale voordelen De rente die je betaalt over de verbouwingskosten mag je onder voorwaarden aftrekken bij je belastingaangifte. Ook de financieringskosten zijn éénmalig aftrekbaar. Datzelfde geldt trouwens als je het geld gebruikt voor het verduurzamen van je huis. Bijvoorbeeld als je zonnepanelen of HR++ glas laat plaatsen.

Bij de verhoging van je hypotheek wordt het bedrag in een zogenaamd bouwdepot geplaatst. De facturen voor de verbouwing kun je op deze manier telkens uploaden, tot de verbouwing klaar is. Als er nog geld overblijft in het bouwdepot, wordt dit na verloop van tijd afgelost op je hypotheek.

Tip! Je kunt de verbouwingskosten beter iets ruimer begroten, dan te krap. Daarmee voorkom je dat je uiteindelijk geld tekortkomt om je verbouwing af te maken. In praktijk komen de kosten vaak wat hoger uit dan begroot.

We maken graag een berekening voor je. Dan heb je een idee wat de verbouwing of verduurzaming van je woning gaat kosten. We bespreken dit het liefst telefonisch via 088 050 1800.
Waarom een hypotheek afsluiten via Blokweg? Wij begrijpen als geen ander dat een hypotheek afsluiten spannend kan zijn. Het gaat om veel geld en het is niet iets wat je dagelijks doet. Bij Blokweg hebben we hypotheekadviseurs in dienst met veel ervaring. Onze adviseur is betrokken vanaf het adviesgesprek en begeleidt je tijdens het hele proces. Je wordt hierin volledig ontzorgd. De adviseur bespreekt met jou de wensen en is altijd bereikbaar voor vragen. Ook in het weekend.
Vrijblijvend hypotheekgesprek? Laat je gegevens achter

Hypotheek berekenen

Benieuwd naar je maandlasten? 
We helpen je graag!
Contact opnemen
Gerealiseerd door Websentiment
Even geduld a.u.b.